Anant cap a Figueres o França per la nacional, ja a l’Alt Empordà, al final d’una baixada tota recta i quilomètrica que s’acaba al riu Fluvià trobem Bàscara situat en un encreuament de camins que històricament a servit per potenciar econòmicament la vila. Avui dia, amb la construcció de l’autopista, s’ha convertit en un lloc molt més tranquil tot i que encara amb molta vida.

Castell de Bàscara

En el seu terme municipal trobem Orriols, lloc molt tranquil ja que el nucli queda apartat de la carretera nacional i s’ha d’entrar al poble expressament.

Castell d’Orriols

A mig camí hi ha Calabuig, encara mes separat de la carretera nacional, situat en alçada i que ens sorprèn que, situats al costat de l’església i del castell, podem veure una bona part dels Pirineus Orientals i gairebé tota la badia de Roses.

Calabuig