Blog Image

Municipis Catalans

Gelida, Alt Penedès

Publicacions Posted on 01 Des, 2019 18:49:32

Avui publiquem Gelida, municipi de l’Alt Penedès que, tot i estar molt a prop de Barcelona, queda força aïllat i manté una forta personalitat.

Podeu consultar el resum que hem fet al web seguint el seguent enllaç: https://municipiscatalans.com/inici/Comarques%20de%20Barcelona/Alt_Penedes/Gelida/gelida_363.html

Punxant en les paraules ressaltades mes amunt també accedireu al resum corresponent. També podeu accedir directament a la pàgina d’inici.

Castell de Gelida


Sant Feliu de Pallerols, Garrotxa

Publicacions Posted on 06 Oct, 2019 13:27:36

Resum de la visita a Sant Feliu de Pallerols feta el 30 de juliol de 2019.

A la gent de Sant Feliu de Pallerols també se’ls coneix històricament com a “Pescallunes”, sabreu el perquè si ho mireu al resum que hem fet punxant aquí.

El municipi es composa de 7 pobles i la vila de Sant Feliu de Pallerols que n’és la capital. El municipi viu fonamentalment del camp i la ramaderia. Una passejada per el poble es molt agradable amb els seus carrers i places on encara es respiren aires de temps enrere.

De tradició mil·lenària amb una faràndula espectacular, cal veure  el Ball  dels Cavallets, els Gegants i la Mulassa, i de músics importants i artistes destacats.

Carrer del Centre


La Fatarella, Terra Alta

Publicacions Posted on 29 Set, 2019 18:05:39

Punxant aquí, podeu accedir al resum que hem fet de la nostra visita a La Fatarella, municipi de la Terra Alta que, com els seus veïns, va viure la Batalla de l’Ebre al final de la Guerra Civil Espanyola fins al punt de que tota la documentació tan la de l’arxiu municipal com la de l’eclesiàstic va resultar cremada.

El poble de la Fatarella respira encara aires del passat sobretot quan passegem per els seus carrers i provem les seves tradicions gastronòmiques.Les Planes d’Hostoles, Garrotxa

Publicacions Posted on 22 Set, 2019 22:44:26

Visita a les Planes d’Hostoles a la Garrotxa feta el 30 de juliol de 2019.

Una part molt important de la superfície del municipi, quasi unes tres quartes parts, està ocupat per boscos on les alzines i els roures en són els arbres més presents. Hi trobem quasi trenta fonts naturalsVilalba dels Arcs, Terra Alta

Publicacions Posted on 08 Set, 2019 18:53:59

Resum de la visita a Vilalba dels Arcs, municipi de la Terra Alta

Fou terra de templers i, com la majoria dels pobles del seu entorn, va patir de forma molt severa la guerra civil espanyola al situar-se en les seves terres el front republicà durant la batalla de l’Ebre el que provocà la destrucció d’una part important de la vila.

Punxant sobre Vilalba dels Arcs podeu accedir a les fotos i al resum de la visita.

Casa MartellOlot, Garrotxa

Publicacions Posted on 26 Ago, 2019 23:46:36

Avui publiquem el resum que hem fet de la visita a la ciutat d’Olot, capital de La Garrotxa.

És una ciutat on hi ha molt per veure, ens va costar força de preparar i un mount de temps per fer la visita però val la pena tot el temps que hi hem invertit.

Punxant a l’enllaç arribareu al resum.

Plaça Major


Batea, Terra Alta

Publicacions Posted on 03 Mar, 2019 19:30:47

La vila de Batea, una mica aïllada i dedicada sobretot al conreu de la vinya es un poble que manté la part de la Vila Closa molt respectada i dona gust de passejar-hi. És un lloc on es respira tranquil·litat. Tot i això, a la part baixa, molt mes moderna, hi trobem tot el necessari.
Trobareu el resum a aquest enllaç.Vista del municipi.

Carrer dels Cavallers.La Baronia de Rialb, Noguera

Publicacions Posted on 24 Feb, 2019 17:24:13

Ja hem publicat La Baronia de Rialb, potser un municipi que molts no tenen ben bé situat doncs, tot i que comparteix el nom amb el pantà de Rialb, no ve de pas i queda amagat de la carretera.
És un municipi amb molta història que val la pena de conèixer.
Hi varem anar amb un grup d’amics per visitar el monestir de Santa Maria de Gualter, una visita guiada ben profitosa.
Podeu accedir al resum en aquest enllaç. Si no us entra directament aquí teniu la pàgina per copiar al navegador: https://municipiscatalans.com/inici/comarques-de-ponent/Noguera/La_Baronia_de_Rialb/la_baronia_de_rialb_265.html
Restes del claustre del monestir de Gualter.Següent »